tiistai 30. elokuuta 2011

Uunipersikat



TÄYTETYT PERSIKAT

4 annosta

Halkaise 2 persikkaa ja poista kivi. Koverra vähän hedelmälihaa pois, jotta saat persikkaan kolon. Täytä kolo muruseoksella.

MURUSEOS
1 dl pikakaurahiutaleita
0,5 dl leseitä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria/-aromia)
persikasta koverrettua hedelmälihaa
2 rkl hunajaa
tilkka vettä

Sekoita ainekset yhteen ja lisää hieman vettä saadaksesi pehmeän, kostean massan. Lusikoi massaa persikoihin. Paista persikoita 175 C:ssa n. 20 min, kunnes ne ovat pehmeitä. Tarjoile persikat lämpiminä tai kylminä kauniista astioista rahkalisäkkeen kanssa.

LISÄKE
1 prk (250 g) rasvatonta maitorahkaa
1 limen mehu
makeutusjauhetta maun mukaan

Helppo jälkkäri tarjoillaan nyt jo ihan syksyn makuisena. Sama täyte sopii myös uuniomenoihin. Voit myös laittaa uunivuokaan lempimarjojasi ja kuorruttaa ne muruseoksella. Maistuu sellaisenaan tai esim. maustamattoman jugurtin lisäkkeenä.

                                                      Kuopat kaivettu
                              Lasia hikoiluttaa, sisältö tuli suoraan uunista =)

2 kommenttia:

  1. aivan ihana blogi sulla:) eräs kaverini suositteli että käyppä tsekkaamassa tätä, ois kuulemma ihan mun tyylistä asiaa:D ja katos niin olikin! tykkään itsekkin laitella ruokaa ja näitä ohjeita täytyski heti päästä kokeilemaan käytännössä, mahtavia nää persikatkin:)!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Hyvä että löysit oman tyylisiä juttuja täältä! Laitahan sitten kommenttia että mitä tykkäsit resepteistä, jos päädyt kokeilemaan. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista