tiistai 30. elokuuta 2011

Pizzaperjantai!

MUNAKOISOPIZZA

POHJA:
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1,5 dl leseitä (käytin kolmen viljan leseseosta)
1,5 dl kuumaa vettä
2 dl täysjyväspelttijauhoja

Vaivaa muutama minuutti, taikinan ei tarvitse olla kaulittavaa vaan taputeltavaa. Taputtele taikina pellille jauhotetuin käsin n. puolen sentin paksuiseksi ympyräksi. Lisää täytteet ja paista heti.

TÄYTE:
pieni purkki tomaattipyreetä
puolikas munakoiso viipaleina
puolikas iso sipuli ohuina renkaina
2 tomaattia viipaleina
vähän rypsi- tai oliiviöljyä
mustapippuria
(suolaa)
kuivattua basilikaa

Paahda munakoisoviipaleita ennen käyttöä n. puoli minuuttia/puoli paistinpannulla ilman öljyä. Levitä pyree pohjalle, lado tomaatti-, sipuli- ja munakoisoviipaleita päälle, pirskota vähän öljyä päälle ja mausta. Paista uunin alatasolla 250 C:ssa n. 12-15 min.

                                                     Uuniin menossa



Mmm, nam! Kyllä pizzasta saa hyvää ilman valtavaa juustovuortakin. Spelttipohja on pelkkää vehnäjauhomössöä maukkaampaa ja terveellisempää. Pohja kohoaa hyvin ilman hiivaakin. Munakoiso näyttäisi olevan nyt trendikäs, ja koska halusin täytteeseen jotain perinteisestä poikkeavaa, kokeilin sitä. Pizza on ihan turvallinen tapa kokeilla munakoisoa, jos se ei ole entuudestaan tuttu. Itselläni kyseinen pötkylä ei ole ollut kovassa käytössä ja maku jännitti kyllä etukäteen. Kovin erikoiselle se ei kuitenkaan maistunut, joten ei jäänyt munakoisoa hampaankoloon tästä kokeilusta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti