maanantai 19. syyskuuta 2011

Näkkäriä!

Kotitekoinen näkkileipä



 

2 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl seesamin siemeniä
5 dl kaura- tai ruishiutaleita (laitoin puolet ja puolet)
2 dl kuumaa vettä
1-2 rkl makeutusta (fariinisokeri, keinomakeutus tms)

Sekoita hiutaleet ja siemenet kulhossa ja kaada kuuma vesi ja siihen liuotettu sokeri niiden päälle. Sekoittele taikinaa kunnes vesi on imeytynyt. Taikina on melko paksua ja kuivaa, vettä ei oikeasti tarvita tuon enempää. Painele taikinasta kostutetuin käsin ohuita leipäsiä uunipellille. Tässä voi käyttää mielikuvitusta - haluatko pyöreitä, suorakulmaisia vai ehkä sydämen muotoisia näkkäreitä? Kannattaa olla tarkkana muotoillessa: reunat siistiksi ja taikina tasaiseksi, sillä nämä tulevat uunista juuri sen näköisinä ja kokoisina kuin ne sinne laitat. Taikina ei leviä eikä tasoitu uunissa, voit siis laittaa leivät vieri viereen. 
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ja tarjoile esim. keiton lisäkkeenä tai punajuuritahnan kanssa.

Tämäkin resepti on löytynyt netistä, mutta lähteeni on hukkunut johonkin bittiavaruuteen. Jutussa haastateltiin Laura Lepistöä ja alla oli tämä ohje. Taikinan tekoon ja muotoiluun kului arviolta viisi minuuttia, joten erittäin yksinkertaisesta reseptistä on kyse. Tämä on sellainen resepti, josta lapsetkin voisivat aloittaa leivonnan: onnistuu alusta alkaen itse =) Nyt meillä alkaa täällä iloinen näkkärin rouskutus, toivottavasti siellä ruudun toisellakin puolen päästään omatekoisten (sallittujen) herkkujen äärelle!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti