torstai 22. syyskuuta 2011

Nyyttikestit uunissa

Hedelmät on hyviä mutta maistuu aina samalta.. tai sitten ei. Näitä hedelmänyyttejä voi valmistaa uunissa tai kesällä ulkona grillissä. Käytä niitä hedelmiä mistä tykkäät!




HEDELMÄNYYTIT UUNISSA

2 nyyttiä:
1 mango
1 iso omena
1 iso päärynä
1 dl rusinoita (liota vedessä muutama tunti ennen käyttöä, niistä tulee mehukkaampia)

yhden sitruunan mehu
hunajaa maun mukaan
kardemummaa
vaniljajauhetta /-sokeria
puolukoita

Paloittele hedelmät sopiviksi palasiksi ja laita foliopalojen keskelle. Jemmaa vähän mangoa sivuun.
Sekoita sitruunan mehuun hunajaa ja jaa seos kahteen astiaan.
Lisää toiseen erään kardemummaa ja vaniljaa ja kaada tämä seos hedelmien päälle. Sulje folioarkit huolella ja laita nyytit uunivuokaan. Kypsennä hedelmiä 175 asteessa kunnes omenat (jotka kypsyvät hitaimmin) ovat pehmeitä. Itsellä meni tähän parikymmentä minuuttia, riippuu kovasti uunista..

Punainen kastike hedelmille syntyy lisäämällä muutama mangokuutio ja vajaa desi puolukoita toiseen sitruuna-hunajaerään. Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Makeuta tarvittaessa lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti