maanantai 12. syyskuuta 2011

Punajuuritahnaa


Punajuuresta on tullut ihan lemppari tänä syksynä! Tänään kokeilin lehdestä (Kotivinkki?) löytämääni punajuuritahnan/levitteen ohjetta. Tahna oli hyvää juuri näin, en muutellut ohjetta yhtään ja käytin samoja määriä kuin ohjeessa. Omituista minulle, mutta hyvä näin =)
Tahna sopii leivän päälle tai pastan kastikkeeksi. Itsehän vetelin suoraan kulhosta lusikalla..
Tässä ohje sellaisena kuin se on lehdessä julkaistu:

PUNAJUURITAHNA
500 g punajuuria
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 dl auringonkukan siemeniä

Kuori ja kuutioi punajuuret, keitä ne kypsiksi. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla.
Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti