Kokeellisesta keittiöstä päivää! Täällä kokkaillaan rennolla otteella ja syödään hyvällä omallatunnolla. Sallitut aineet ovat luonnonmukaisia, terveellisiä ja kevyitä ruokia. Olemme itse vastuussa terveydestämme, joten meidän valinnoillamme on väliä. Valitaan siis sallittuja aineita =)
maanantai 12. syyskuuta 2011
Punajuuritahnaa
Punajuuresta on tullut ihan lemppari tänä syksynä! Tänään kokeilin lehdestä (Kotivinkki?) löytämääni punajuuritahnan/levitteen ohjetta. Tahna oli hyvää juuri näin, en muutellut ohjetta yhtään ja käytin samoja määriä kuin ohjeessa. Omituista minulle, mutta hyvä näin =)
Tahna sopii leivän päälle tai pastan kastikkeeksi. Itsehän vetelin suoraan kulhosta lusikalla..
Tässä ohje sellaisena kuin se on lehdessä julkaistu:
PUNAJUURITAHNA
500 g punajuuria
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 dl auringonkukan siemeniä
Kuori ja kuutioi punajuuret, keitä ne kypsiksi. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla.
Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti