perjantai 9. syyskuuta 2011

Boolia, anyone?

Helou! Raikkaat kesäboolit jäävät nyt talvilomalle. Tänään tein työpäivän jälkeen tällaista pirteää ja värikästä juomaa ja yritin päästä parvekkeella kesäfiilikseen vielä tämän yhden kerran =) Hyvää oli ja ihan uuden makuista minulle, basilikan kokeilu boolissa kannatti ehdottomasti. Nyt voi kai virallisesti jo toivottaa hyvää syksyistä viikonloppua!





KESÄINEN BOOLI
jääpaloja
mansikoita
appelsiineja
basilikaa
maustamatonta vichyä / sitruunakivennäisvettä

Laita jääpalat ja mansikat kulhon pohjalle. (Otin tätä varten jo ensimmäisiä mansikoita pakastimesta, mutta tuoreet käyvät paremmin jos niitä on saatavilla.) Pakastetut mansikat antavan sulaessaan vähän pinkkiä väriä boolille. Tee appelsiinista fileitä kuorimalla appelsiini veitsellä niin, että kuoren mukana lähtee hedelmän uloin kalvo. Ota sisäkalvojen välistä appelsiinin liha talteen "fileinä". Jos tämä tuntuu hankalalta, appelsiinit voi myös leikata siivuiksi.
Lisää basilikan lehtiä ja kaada vichy päälle. Tarjoile viileänä.

                                               Vichyä vaille valmista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti